ÖZEL KAĞITHANE ÇÖZÜM KOLEJİ

1. SINIFLAR ŞUBE BELİRLEME VE UYUM/ORYANTASYON ÇALIŞMASI YÖNERGESİ

Sayın Velimiz,

Kağıthane Çözüm Koleji ailesi olarak yeni bir eğitim-öğretim yılına başlayacak olmanın heyecanını ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Okulun ilk haftalarında çocukların heyecanlı, mutlu, endişeli ve kaygılı hissetmeleri oldukça normaldir. İlkokula başlamak, yeni bir ortama uyum sağlamak kaygı verici olabilir. Ebeveynleri olarak sizlerin de “Okula adapte olabilecek mi?, Kendini ifade edebilecek, ihtiyaçlarını giderebilecek mi?, Sınıfını ve sırasını bulabilecek mi?, Kalabalığa ve kurallara uyum sağlayabilecek mi?” gibi birçok konuda kaygılı hissetmeniz oldukça normal. Önemli olan bu yeni ve belirsizliklerle dolu süreçte sabırla ve okul yönetimi, sınıf Oöğretmenleri ve rehberlik ve psikolojik danışma servisi ile iş birliği içerisinde hareket ederek çocukların uyumunu kolaylaştırmaktır.

Uyum sürecinin öncesinde çocuğunuza gideceği yeri anlatmak, okul üzerine tatlı sohbetler gerçekleştirmek çocuğun okul hakkında olumlu bir tutum geliştirmesine yardımcı olacaktır. Okulun çocuklar için düzenlenmiş özel bir olduğunu, hoşuna gidecek etkinliklerin yapıldığını, oyunlar oynandığını, onu çok sevecek bir öğretmeni ve yeni arkadaşları olacağını, okuma yazma öğrenip artık hikâye kitaplarını kendisinin okuyabileceğini söyleyebilirsiniz. Unutmayın ki her çocuk birbirinden farklı, değerli ve eşsizdir. Bazı çocukların yeni ortama uyum sağlamaları uzun sürebilir. Bu noktada öncelikle sizin kaygılarınızı azaltmanız, çocuğunuza okulda güvende olduğunu hissettirmeniz gerekir. Çocuklar duyguları hemen fark ederler. Siz anne baba olarak iyi hisseder, kaygınızı azaltırsanız çocuğunuzun da daha iyi hissettiğini göreceksiniz. Ayrıca mutlaka çocuklarınızı okulda ne kadar zaman geçireceği, geliş ve gidiş saatleri hakkında bilgilendirmeli ve çocukları zamanında okula getirip zamanında alınmalısınız. Belirsizlik çocuklarda kaygı düzeyinin artmasına neden olabilmektedir. Bunun yanı sıra çocuk ile birlikte sınıfa girilmesi, çocuğun ayrılmakta zorlandığı bir yetişkin tarafından okula getirilmesi, okula alışması ile ilgili kaygıların çocuğun yanında konuşulması, okulda vedalaşma sürecinin

 

 

çok uzun ya da çok kısa tutulması, çocuğun öğretmen ve okulla korkutulması, çocuğa "okulda sıkıldın mı, korktun mu” gibi olumsuz ifadelerle sorular sorulması, okul ve öğretmenle ilgili olumsuz duygu ve düşüncelerin  çocuğun yanında dile getirilmesi gibi durumlarda adaptasyon sürecini zorlaştıracaktır. Bu süreçte öğrencilerimizin Oryantasyon Programına düzenli katılım sağlamaları, okul kaygılarının giderilmesi, sosyal ve sportif etkinliklerle öğrenme ortamlarını tanımaları ve sevebilmeleri, okul kurallarını öğretmen rehberliğinde öğrenebilmeleri ve çocuklarımızın okula iyi bir başlangıç yapabilmeleri için önemlidir.

Hep birlikte sağlıklı ve başarılı bir yıla adım atmak üzere öğrenci ve velilerimizle buluşmayı heyecanla bekliyoruz. Hepimiz için yeni okul döneminin güzellikler getirmesi dileğiyle... 

 

İlkokul Rehber Öğretmeni

Uzm. Psk. Dan. İrem Kayacan

 

 

 

 

UYUM ORYANTASYON PROGRAMINDA İZLENECEK ADIMLAR

· 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı 1.Sınıflar Uyum Oryantasyon Programı 2-6 Eylül tarihleri arasında yapılacaktır.

· Uyum oryantasyon Programı her gün 09.00 – 12.30 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.

· Sınıf belirlemeleri yapılana kadar öğrencilerimiz K12 sisteminde belirlenen geçici sınıflarında oryantasyon programına katılacaklardır.

· Bu süreçte öğrencilerimizin okulu ve öğretmenlerini tanımaları sağlanacak, öğrencilerimizin okula uyumunu hızlandırmak için çeşitli aktiviteler düzenlenecektir.

· Öğrenciler uyum haftası süresince serbest kıyafet giyebilirler.

· Okula uyum sürecinde servis hizmetimizi olmayacak, öğrencilerimizin okula geliş gidişleri velilerimiz tarafından sağlanacaktır.  

· Uyum haftası süresince öğrencilerimiz sabah kahvaltılarını okulumuzda yapacaklardır.

· · Her türlü sorunuzda okulumuzu arayıp konu ile ilgili bilgi alabilirsiniz.

· Okul tel: (0212) 294 5545

· Watsapp No: 0549 560 70 03

1.SINIFLAR UYUM HAFTASI DERS DAĞILIMI ÇİZELGESİ

DERSLER

SAAT

İngilizce

2

Türkçe

6

Matematik

3

Hayat Bilgisi

3

Kuran-ı Kerim

1

Görsel Sanatlar

1

Müzik

1

Beden Eğitimi

1

Bilişim Teknolojileri

1

Rehberlik

1

TOPLAM

20

 

ETKİNLİK TAKVİMİ
22 Aralık 2024 Pazar
Bu tarih için etkinlik bulunamadı!
Aralık Ayı Etkinliklerine Gözat
Hızlı Erişim Menüsü