Değerli Velimiz,

                  5.sınıflarımızın uyum haftası 2 Eylül 2024 Pazartesi günü başlıyor. Ortaokula adım atan öğrencilerimizin sürece uyumunu hızlandırmak için ilk haftayı tanışma ve etkinliklere ayırdık. İngilizce ağırlıklı bir yıl geçireceğimiz için ders verimini artırmak amacıyla sınıflarımızı kur sınavı sonucunda belirleyeceğiz. Öğrenci gelişimini takip etmek için bu sınavı dönem içinde de tekrarlayacağız. Dönem içinde yapılacak sınavın sonucunda İngilizce Zümresi tarafından yapılan değerlendirmeyle gerekli görülürse öğrencimizin sınıfını güncelleyeceğiz.
          Öğrencilerimiz için uzun bir tatilin ardından tekrar yoğun okul temposuna dönmek biraz zaman alabilir. Uyum haftasında öğretmenleri, onlara ortaokula en hızlı şekilde alışmaları için gerekli desteği verecektir. Öğrencilerimiz hayatlarındaki bu yeni dönemde ilkokuldan farklı bir eğitim-öğretim uygulama sürecine de başlamış olacaklar. İlkokulda var olan sanatsal, sportif faaliyetler ile manevi eğitim çalışmaları ortaokulda da devam ederken İngilizce ağırlıklı eğitim ile akademik anlamda karşılaşacakları sınavlar onlar için en belirgin değişiklikler olarak karşılarına çıkacak. Bununla birlikte her branşa alanında uzman, farklı öğretmenlerin giriyor olması sebebiyle ilkokuldaki sınıf öğretmenliği sistemi de yerini sınıf danışman öğretmenliği sistemine bırakıyor. Öğrencilerimiz böylece geçmiş yıllarda sınıf öğretmeninden almış oldukları rehberliği sınıf danışman öğretmeninden ve okul rehber öğretmeninden alırken aynı zamanda her ders için ayrı öğretmen tarafından da takip edilmiş oluyor. Bu yıl çocukluktan gençliğe yol alan öğrencilerimiz bulundukları olumlu ve olumsuz davranışların bir sonucu olduğunu Öğrenci Davranışlarını Değerlendirme Kurulunun Ödül ve Ceza Yönetmeliği ile öğrenecekler ve böylece sorumluluklarını yerine getirip toplum düzenine uyma konusunda kişilik gelişimleri için bir aşamayı daha tamamlamış olacaklardır.
        Tüm bu süreçlerde hem öğretmenleri hem de velileri tarafından öğrencilerimizin uyumunu, ardından mutluluğunu ve başarısını iş birliği ile destekleyeceğimizi umuyor, onlara şimdiden verimli bir yıl diliyoruz.








ÖZEL KAĞITHANE ÇÖZÜM KOLEJİ ORTAOKULU 2024-2025 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ 5.SINIFLAR UYUM HAFTASI  YÖNERGESİ

 

v 5.Sınıflar uyum haftası 2 Eylül 2024 tarihinde başlayacak ve 6 Eylül 2024 tarihinde sona erecektir.
 

v Haftanın ilk dersi okul rehberlik servisi ve sınıf danışman öğretmenlerinin bilgilendirmesi ile gerçekleştirilecektir.

 

v 09.00-13.00 saatleri arasında günde 5 saat, haftada 25 saat ders yapılacaktır.
 

v Bu süreçte öğrencilerimizin okulu ve öğretmenlerini tanımaları sağlanacak, öğrencilerimizin okula uyumunu hızlandırmak için çeşitli aktiviteler düzenlenecektir.
 

v İngilizce ağırlıklı bir yıl olacağı için sınıflarımız ilk haftadan sonra İngilizce Kur Belirleme Sınavı (CARE) sonucunda belirlenecektir. Dönem içinde öğrencilerimizin ilerlemesini takip etmek için bu sınav tekrarlanacak ve sınav sonucunda gerekli görülen sınıf değişiklikleri tekrar yapılacaktır.
 

v Öğrencilerimizin ilk hafta yanlarında herhangi bir defter ve kalem getirmeleri yeterli olacaktır.
 

v Sınıf belirlemeleri yapılana kadar(1 hafta)  öğrencilerimiz K12 sisteminde belirlenen geçici  sınıflarında ders göreceklerdir.
 

v Uyum sürecinde öğrenci yemek hizmeti ve öğrenci servis hizmeti olmayacaktır. Öğrencilerimiz uyum haftasında okula sivil olarak gelebileceklerdir.


 






5.SINIFLAR UYUM HAFTASI DERS DAĞILIMI ÇİZELGESİ


 

DERSLER

SAAT

İngilizce

8

Türkçe

2

Matematik

2

Fen Bilimleri

2

Sosyal Bilgiler

1

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

1

ÇÖBİT

1

Kuran-ı Kerim

1

Görsel Sanatlar

1

Müzik

1

Beden Eğitimi

2

Arapça

1

Rehberlik ve Bilgilendirme

2

Toplam:

25

 

ETKİNLİK TAKVİMİ
22 Ekim 2024 Salı
Bu tarih için etkinlik bulunamadı!
Ekim Ayı Etkinliklerine Gözat
Hızlı Erişim Menüsü