Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barış KARSLI’nın Yürütücülüğünü yaptığı “Sürdürülebilir Deniz Yaşam Okulu: Su Ürünlerinin İnsan Sağlığına Faydaları” adlı sosyal projesi kapsamında okulumuzda “su ürünlerinin tanıtımı, balık tüketiminin sağlık üzerindeki faydalarına farkındalık oluşturma, sağlıklı beslemenin parçası olarak balık tüketimin önemi, haftada en az iki kere balık tüketimi alışkanlığının kazandırılması” hedefleriyle ilkokul 1-4. sınıflarımız için “Dünya Gıda Günü” kapsamında sunum gerçekleştirildi.
Projenin temel amacı Su ürünlerini tanıtarak, balık tüketiminin sağlık üzerindeki faydalarına dair farkındalık oluşturmak, çocuklarımıza bu besinleri sevdirmek ve haftada en az iki gün balık tüketimini teşvik etmektir. Aynı zamanda, ülke ekonomisine ve üretimine katkı sağlamak, “Ağaç yaşken eğilir” atasözüne uygun şekilde, balığın yararlarını çocuklarımıza küçük yaşta öğretip sağlıklı nesiller yetişmesine destek olmak, çocuklara, öğrendiklerini çevrelerine ve ailelerine aktarabilmeleri için bilgilendirici broşürler dağıtarak edindikleri bilgileri paylaşmalarına ve farkındalık yaratmalarına yardımcı olup bu sayede hem kendi öğrenme süreçlerini pekiştirmek hem de ailelerini ve arkadaşlarını bilgilendirerek toplumsal bir etki yaratabilmektir.
Katılımlarından dolayı kıymetli Velimiz Doç. Dr. Barış KARSLI’ya teşekkür ediyoruz.